Контейнер за капачки на главната в Кърджали е неизправен, ценната суровина се разпилява Будни младежи сигнализират за проблема

Нов живот

Събирането на пластмасови капачки отдавна се приема като благородна и полезна кауза от българите, обединени от организацията „Капачки за бъдеще». Кърджалийци не остават по-назад в тази инициатива. От години те събират ценната суровина и я предават за претопяване, а със средствата помагат на нуждаещи се сънародници. С една такава кампания наскоро бе закупен кувьоз за неонатологичното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.

За съжаление единият от контейнерите, поставен на булевард «България», близо да магазин «Пепко», не се затваря и събраният материал се изсипва и разпилява наоколо. Млади активни кърджалийци алармират за проблема, който, според тях, може лесно да се реши. Те искат полезната суровина да не се разпилява и да не се обезсмисля техния доброволен труд, включващ събиране и предаване на капачки.

Снимки: Ваня Иванова

 

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    До къде докараха децата да събират капачки за медицински цели и онкоболни други деца, а други просто си купуват с държавни пари, майбаси, бентлита, яхти, резиденции . Е няма такава държава .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *