Стартира основният ремонт на градския стадион в Джебел Спортният комплекс ще отговаря на всички стандарти и ще бъде подходящ за подготовка на елитни футболни отбори

Нов живот

Футболният терен ще бъде с естествено тревно покритие с нова дренажна и поливна   система с резервоар. Лекоатлетическата писта също ще бъде изцяло подменена. Предвижда се изграждането на нови резервни скамейки. Съблекалните помещения ще бъдат разширени, както и ще бъде изградена ВИП ложа и място за дежурен делегат.

Нова козирка над трибуните пред съблекалните помещения ще промени изцяло визията на спортния комплекс.

Предвижда се още изграждане на паркинг и път за линейки, разширяване и ремонт на съществуваща сграда и други съпътстващи дейности.

Припомняме, че проектът на община Джебел „Основен ремонт на градски стадион в УПИ I, кв. 12 по ПУП на гр. Джебел, общ. Джебел /ПИ с идентификатор 20746.501.262 по КККР на гр. Джебел” получи одобрение за финансиране от Министерството на младежта и спорта по Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти. Половината от необходимите финансови средства бяха осигурени по тази програма.

Останалите 50% от финансовите средства за реновирането на спортното съоръжение бяха осигурени по Приложение №3 към Закона за държавния бюджет на Република България (ЗДБРБ) за 2024 г. със съдействието на ПГ на ДПС.

Спортният комплекс в Джебел ще отговаря на всички стандарти и ще бъде подходящ за подготовка на елитни футболни отбори.

Кметът на общината Неджми Али се срещна със строителната бригада, ангажирана в изпълнението на проекта. Той разкри част от амбициозната си цел за превръщане на Джебел в притегателен център за подготовка на елитни футболни отбори.

„Досега това беше база за тренировка на децата на Джебел, сред които има много таланти и си пожелаваме да станат звезди и да радват с изявите си хората от родния край. Тук се провеждаха турнири и за малки, и за големи. Разбира се, това ще продължи и след ремонта, но вярвам, че към Джебел ще насочат вниманието си много клубове от професионалните футболни групи. Паралелно с ремонта на стадиона, довършваме изграждането на плувния басейн с минерална вода. Джебел вече ще ползва минералната си вода, задават се придобивки и за местните жители, и за гости. Стадион, покриващ критериите на БФС, минерална вода, както и развита почивна база – това са условия за отлична подготовка и попадане на Джебел на футболната карта на България. Надявам се, разбира се, и мъжкият отбор на Джебел отново да жъне успехи в по-горна група, в и тази посока основата е положена“, сподели кметът Неджми Али.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *