Разследват пожара на плаващия ресторант Моби Дик (Видео) Понтонът изгоря за минути в петък следобед, няма пострадали

Нов живот

Разследващите органи продължават с огледите и изграждането на версии за възникването на пожара, изпепелил известния плаващ във водите на язовир „Кърджали“ ресторант „Моби Дик“. Една от хипотезите е за непочистени абсорбатори и занемарена вентилационна инсталация.

Понтонът преди пожара

Както „Нов живот“ информира, вчера, 16 август, в кухнята на заведението пламва огън, персоналът се опитва да се справи с него, но не успява. Малкото клиенти бързо напускат понтона. На помощ се притичват от близкия кораб-ресторант „Емона“.

Подаден е сигнал на телефон 112 в 15,26 часа.  Незабавно към мястото на произшествието са изпратени два противопожарни автомобила от Кърджали.

Понтонът преди пожара

Огънят е локализиран и загасен. Пораженията са големи – останала е само металната конструкция на изградения предимно от дърво ресторант. Освен пораженията в заведението, огънят е унищожил 4 лодки. Спасени са 12-те садки, в близост до ресторанта.

Понтонът преди пожара

”Моби Дик” представлява несамоходен понтон, чиято плаваща база е стоманен корпус с газене във водата 0,80 м. Ресторантът работи целогодишно, без почивен ден, разполага със 160 места и предлага разнообразно меню, чийто акцент са рибните ястия. Собствениците развиват семеен бизнес и са добре познати на кърджалийци с различни благотворителни каузи, в които участват.

Години наред Ангел Авренлиев, заедно с Илчо Илчевски от Момчилград и техния софийски приятел проф. Иван Гаврилов спонсорират концерти на ансамбъл «Българе» в Кърджали. Той е и сред инициаторите за изграждането на параклиса «Свети Николай Чудотворец» в курортното селище в залива «Енчец».

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *