Здрави нерви и климатик: Над час се чака за преминаване в двете посоки на Маказа Опашките се вият от сутринта

Нов живот

За голямо задръстване на ГКПП „Маказа“, съобщават шофьори, които в момента чакат да преминат през граничния пункт в двете посоки от Гърция към България и от наша страна към гръцко.

В социалната мрежа някои от чакащите споделят че висенето на границата и преминаването през пункта им отнема от 40 минути до час.

Припомняме, че Маказа е предпочитано място от българите за преминаване към гръцкото море.  През прохода е и основният поток от румънски туристи .

Лятото пунктът е изключително натоварен, а капацитетът му е ограничен . В тази от Главна дирекция „Гранична полиция“  препоръчвате използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване.

Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За курорти в района на гр. Алексантропулис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През граничните пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Снимки: Фейсбук

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *