Наближава Денят на миньора, Дънди готви голям концерт в Крумовград Канарите, Сигнал и Графа ще веселят жителите и гостите на празника

Валентина ИВАНОВА

Както всяка година, Денят на миньора ще бъде отбелязан достойно от златодобивната фирма „Дънди Прешъс Металс“ в Крумовград. Преди повече от 100 години с царски Указ, по инициатива на пернишките въглекопачи, Свети Иван Рилски е обявен за закрилник и патрон на миньорите, а 18 август – за техен професионален празник.

Стадионът в Крумовград преди празника

Тържествата в родопското градче са насрочени за 16 август. През целия ден ще има безплатен достъп до Музея на златото. А вечерта на стадиона е куминацията – концерт с участието на известни изпълнители от различни жанрове. На сцената ще се качат оркестър „Канарите“, Веси Бонева, рок динозаврите от група „Сигнал“ и любимецът на българската публика Влади Ампов-Графа. Гостите ще имат възможност да опитат специалитети от местни продукти на подготвяното парти.

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Хашимд каза:

    Това са предимно, прищевките на началника. Миньорите искат да слушат друго. Например, Таркан, Кенан Догуру, Лачо Тайфа. Хюстю Шенлендириджи и подобни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *