Асфалтират пътен участък от Плазище до Горно плазище Средствата са от държавния бюджет

Нов живот

Кметът на община Джебел Неджми Али за развитие на община Джебел и представители на екипа му инспектираха ремонтните дейности на пътя за село Плазище. Пътната връзка между Плазище и Горно плазище е направена преди половин век, а през годините са извършвани само така нар. „кърпежи“. Цялостният ремонт бе належащ и се нареди сред основните ангажименти пред местните жители на кмета за втория му управленски мандат.

Припомняме, че Неджми Али подписа през февруари Споразумение за цялостно финансиране за реализацията на проекта за основен ремонт на пътя и започна негово изпълнение. Финансирането се осигурява от МРРБ.

Стартираха деностите по разчистване на терена в рамките на сервитута на пътя и фрезоване на съществуващата асфалтобетонова настилка. Извършен е изкоп на земна основа, изградени са водостоци и са монтирани бордюри.

В момента се полага нов асфалт, хоризонтална маркировка и монтаж на пътни знаци.

Продължава реализацията на програмата за облагородяване на малките населени места, която е част от управленската стратегия на кмета Неджми Али за развитие на община Джебел.

С изпълнение на дейностите по проекта се цели да се възстановят и подобрят транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, да се подобри отводняването с оглед осигуряване на условия за безопасност на движението по пътя.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *