Ардино аплодира дуета Емилия Валенти и Веселин Вачев Концертът бе част от програмата на празниците на града

Гюнер ШЮКРИ

Професионалният дует Емилия Валенти и Веселин Вачев обра овациите на жителите и гостите на Ардино. Дуетът даде всичко от себе си на сцената на централния градски площад, като част от програмата на четвъртото издание на Дните на Ардино.

Емилия Валенти и Веселин Вачев благодариха на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и неговият екип за поканата да гостуват и да бъде част от празника на града и се разделиха с публиката с надеждата да се видят отново.

Професионалният дует Емилия Валенти и Веселин Вачев е създаден през 2003 година от композитор Димитър Гетов. Като художествен ръководител на Ансамбъла на Българската армия, той  е впечатлен от индивидуалните качества на солистите, но и от симбиозата на техните гласове. Така се “ражда” интересната и различна хармония между опера и поп музика реализирана в дует. В годините, песни за Емилия Валенти и Веселин Вачев, са писали известни български композитори като Димитър Гетов, Димитър Пенев, Красимир Гюлмезов и др. Веселин Вачев е пял на Бродуей, а Емилия Валенти е носителка на приза най-гласовита славянка от конкурса „Славянски базар”.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *