Край Правдолюб се събраха на мевлид, закриха Дните на Ардино Религиозното събитие бе спонсорирано от изселника от Бурса Ерджан Ардалъ

Гюнер ШЮКРИ

Изключително разнообразната едноседмична празнична програма на традиционните „Дни на Ардино 2024“, организирана под патронажа на кмета на общината Изет Шабан, приключи с мевлид за здраве и берекет в местността „Карапънар” край Правдолюб. Религиозната проява започна с четене на айети от Корана и Мевлид-и Шериф от местни духовници, начело със Сезер Садулов, експерт „Иршад“ към Районното мюфтийство в Кърджали и имамина на градската джамия Орхан Якуб. След молитвата на присъстващите бяха раздадени 20 казана пилаф. Тази година всички разходи за мевлида бяха поети от бизнесмена от Бурса Садеттин Гарип, с корени от село Искра.

На религиозното събитие присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът на общината Неджми Мююмнходжов, представители на Сдружението на „Ардинци“ в Бурса, начело с председателя Юксел Юртсевер, бизнесменът и бивш председател на Сдружението на „Ардинци“ Айдън Йълмаз. Тук бяха още областният председател на ДПС Ресми Мурад и председателят на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов.

Спонсор на традиционния мевлид за здраве и берекет край „Карапънар“ през следващата 2025 г. ще бъде изселникът от Бурса Ерджан Ардалъ.

Организатор на мевлида е община Ардино.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *