Новата седмица започва с жълт код за високи температури, в Кърджали – 37 градуса

Нов живот

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°, в София – около 34°.

В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра – около 23°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 29°-33°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е с източна компонента, слаб, по Черноморието до умерен. Във вторник ще бъде доста горещо с максимални температури между 35° и 40°.

В сряда над северозападната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В четвъртък и петък в западните райони, а в събота и неделя главно в планините в Югозападна България ще има краткотрайни следобедни валежи. Температурите ще се задържат без съществена промяна, максималните ще са предимно между 33° и 38°.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *