Лятото наду цените на имотите в Кърджали Най-скъпи са едностайните жилища в центъра, вървят по 930 евро/ квадратен метър

Валентина ИВАНОВА

Имотите в Кърджали продължават да поскъпват. Специализираните сайтове показват, че на най-високи цени се предлагат едностайните жилища в центъра – средно струват 930 евро/ кв.м. Голям е ръстът от началото на лятото, вероятно защото стотици гурбетчии се завърнаха и решиха да вложат заработеното в недвижима собственост. Средната цена от около 24 хиляди евро в средата на юли вече е нарастнала до 36 хиляди евро.

В централната градска част тристайните струват средно 912 евро/ квадрата, а двустайни все още се намират за 884 евро на квадратен метър.

В кварталите едностайните вървят по 752 €/ кв.м във „Възрожденци“, а най-скъпи са тристайните апартаменти във „Веселчане“ – 782 евро/ кв.м.

Най-търсени са двустайните жилища. Такива се предлагат най-евтино в квартал „Боровец“ – 522 евро/ кв.м. Следват „Веселчане“ – 418 евро/ кв.м, „Възрожденци“ – 651 евро/ кв.м, „Студен кладенец“ – 665 евро/ кв.м. За „Байкал“ няма данни.

Общо средната цена на квадратен метър, изчислена на база обявите за продажба на имоти €/ кв.м, в центъра е 895 €/ кв.м, в «Студен кладенец» – 820 €/ кв.м, «Възрожденци» – 698 €/ кв.м, «Веселчане» – 694 €/ кв.м и «Байкал4 – €/ кв.м. Най-евтино вървят в «Боровец» – 522 €/ кв.м.

В Кърджали квартал „Възрожденци“ предлага атрактивни възможности за покупка на имоти „на зелено“ на средна цена от 700 евро на квадрат. Луксозните имоти в квартала достигат до 1100 евро на квадрат, което е значително по-изгодно от цените в големите градове като София и Пловдив.

Апартаментите старо строителство във „Възрожденци“ се предлагат на цени от 500-600 евро на квадрат, но често се нуждаят от ремонт. В центъра на Кърджали преобладават имотите старо строителство, като цените варират от 550-600 евро на квадрат за по-стари жилища до 1000-1100 евро на квадрат за нови или реновирани апартаменти.

 

Последвайте ни и във Facebook

3 Отговори

  1. Остави. каза:

    Не е нормално цените да са толкова високи. Искат луди пари за апартамент с бордо плочки и изкъртени тавани, извинявайте ама по тази логика освен цената аз отделно трябва да дам толкова и за ремонта що за логика. Не сме в Дубай……. намалете тези цени, преди който имаше толкова пари се считаше за богат, днес за един апартамент се дават, че дори не стигат. Нещата не вървят на добре.

  2. Емилиян каза:

    Там в тоя град живеят богаташи за тва се надуват цените

  3. Анонимен каза:

    Ако има балъци да купуват на тези цени , хората ще ги покачват и после плащай до живот за град като Кърджали са доста завишени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *