БСП върна изключените 15 свои членове, Петя Михалевска е сред тях Националният съвет в събота реши партията да участва на изборите в ляво обединение

Валентина ИВАНОВА

Националният съвет на БСП е решил на съботния пленум да се яви в коалиция на предстоящите предсрочни парламентари избори. Засега 15 партии са заявили участие. Постъпили са над 10 предложения за име на новото обединение, но окончателното ще се избере от всички участващи организации. Това съобщи за «Нов живот» областният лидер на социалистите в Кърджали Милко Багдасаров.

Милко Багдасаров

Пленумът е упълномощил временния председател Атанас Зафиров да представлява БСП в предизборното обединение. Приети са били критериите за издигане на кандидат-депутатите.

Като една демократична партия, БСП ще премине през всички процедури по издигане на кандидатите. До 6 септември трябва да приключат номинациите на общинските конференции, а до 8 септември областните съвети на партията да подредят проектолистите, които ще бъдат окончателно утвърдени от Националния съвет на партията,

В БСП е започнало преразглеждане на наказанията и тяхната частична отмяна. Изгонените преди време членове са върнати и дори са присъствали на съботното заседание на Националния съвет. Сред тях е била и свързаната с Кърджали Петя Михалевска, както и ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент (2019-2024) Петър Витанов, бившият председател на столичната организация Калоян Паргов, Кирил Добрев и др.

Възстановено е членството само на тези социалисти, които не са участвали в избори от други партии, а са останали и са продължили да работят за БСП, обясни Багдасаров.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *