Отчитат засилен интерес от чужди туристи към обновената вила Армира Обектът е отворен всеки ден от 9 до 20 часа, а при предварителна заявка от групи може да се посети и в извънработно време

Засилен интерес от чужди туристи към обновената вила “Армира” отчитат от община Ивайловград. Почти всеки ден групи от Турция и Гърция посещават античното бижу на Източни Родопи. Сред посетителите има и все повече  туристи от Великобритания и Германия.

След грандиозното откриване на реставрирана вила “Армира” на 21 юни тази година, от общината  отчитат над 2 500 посетители на световния туристически обект, обявен за паметник на културата.

Римската вила,  представлява внушителен комплекс от жилищни и стопански постройки, разположени на площ от 2200 m2.

Обектът бе консервиран, реновиран, достроен и цялостно социализиран по проект за близо осем милиона лева, като по-голямата част от финансирането е с европейски – почти 6 милиона лева. След екотстукцията вила „Амира” разполага с изцяло нови  интерактивен посетителски център и работилница за антични занаяти, а стара водонапорна кула е превърната в наблюдателница с външен асансьор.

Антична вила “Армира” посреща туристи всеки ден от 09:00 до 20:00 ч., а при предварителна заявка от  групи, обектът може да се посети и в извънработно време.

HASKOVO.LIVE

1 Отговор

  1. Тантум Вердев каза:

    Тези 2500 посетители от откриването на вила Армира ли са или от реновирането й ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *