Откриха Дните на Ардино и обновения градски център Кметът Изет Шабан преряза лентата и лисна менче с вода

  • В 20 часа на сцената излиза Христо Паскалев – Паскал
  • Празничната програма на четвъртото издание е наситена с разнообразни, културни, образователни и спортни събития

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри четвъртото издание на „Дните на Ардино 2024“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“ под мотото „Ръка за ръка за Ардино“. Събитието стартира с официалното откриване на изцяло обновения градски център. Лентата прерязаха кметът инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и управителят на фирмата изпълнител „Солак МС“ ООД Метин Солак.

След което кметът Изет Шабан лисна менче с вода и здравец за здраве и берекет.

„За мен е чест да застана пред вас и заедно с вас да открием поредното издание на Дните на Ардино и обновения градски център. Концепцията за развитие на централната градска част включва проектите за благоустрояване на централната градска част пред сградата на читалище „Родопска искра“, обновяване на площада и пешеходната зона и нов парк за широко обществено ползване. Опитахме се да направим така, че тези съвременни площади и паркът да се използват постоянно от жителите и гостите на Ардино“, заяви Изет Шабан. Той подчерта, че концепцията за развитието на центъра на град Ардино ще продължи с корекцията на река „Ардинска“, обновяването на парк „Нилюфер“ и сградата на читалище „Родопска искра“.

„В етап сме и на планиране как да изглежда казарменият район в центъра на града. Молбата ми към всички ардинци, независимо къде живеят да участват активно с мнения и предложения в процесите на планиране на елементите на казармения район. Очаквам от младежите да се включат много активно и в обновяването на парк „Нилюфер“, посочи Изет Шабан.

Той изказа своите благодарности към всички за активното им участие в процесите за осъществяването на проектите, които дадоха нов облик на град Ардино.

И тази година празничната програма на Дните на Ардино 2024 е наситена с разнообразни, културни, образователни и спортни събития. Първият ден ще продължи с концертната програма на Христо Паскалев – Паскал. Начален час: 20.00 в градския център.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *