Откриването на олимпиадата в Париж беше най-красивото досега Скандалът в бокса помрачи блясъка на Игрите, смята олимпиецът от Кърджали Мариян Димитров

Валентина ИВАНОВА

Не знам защо в България се изсипаха толкова много негативни коментари за церемонията по откриването на Олимпиадата в Париж. За мен това беше най-интересното откриване, което съм виждал, а аз съм гледал много олимпиади. Всичко беше различно от еднотипното подреждане на отборите на стадиона. Лодките по река Сена, интересната идея с лодките, конникът, който тичаше по водата, олимпийският огън – всичко беше уникално и много добре измислено. Въпреки малките отклонения, които възмутиха някои хора, като цяло беше изключителен спектакъл. Това коментира за «Нов живот» Мариян Димитров, участник на Олимпиадата в Сидни през 2000 година като каякар на «Арда».

От много критикуване, хората изпускат важните неща, които виждаме във френската столица. Спортните съоръжения са изключителни. Състезанията се провеждат на много ключови и красиви места в града – фехтовката в Гран пале, стрелбата с лък точно пред Нотр Дам, плажният волейбол пред Айфеловата кула и т.н. Организаторите са се справили по блестящ начин за разположат игрища и да изградят трибуни на възлови терени, добавя каякарят.

Мариян Димитров и Димитър Иванов, състезатели от «Арда», участват в Сидни на двойка каяк. Те не присъстват на откриването на Игрите, тъй като гонките започват в края на турнира. Но пък с удоволствие стават част от закриването, където гледат на живо изпълненията на световни звезди като Кайли Миноуг, «Миднайт Ойл», „Инексес“.

Олимпиецът не може да направи сравнения между Сидни и Париж – все пак ги делят повече от 20 години. Днес във времената на социалните мрежи, всичко се научава за минути. В Австралия, ако е имало проблеми, за тях се е чувало след доста време, защото спортистите не са разполагали с мобилни телефони.

Затова той няма и снимки, каквито сега всеки може да си направи.

Блясъкът на Парижката олимпиада е помрачен само от скандала в женския бокс. Мариян смята за недопустимо да се допускат на ринга състезатели като двете скандални боксьорки.

Двойката каяк Димитър Иванов и Мариян Димитров

Защо още предин началото на Игрите не е започнал протест. Участничките са били известни. Трябва да се прекрати подобна практика. В никой друг спорт го няма. Навремето се опитаха в плуването, но бързо разбраха какво ще последва, смята каякарят Мариян Димитров.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *