Обявен е жълт код за опасни горещини в област Кърджали

Нов живот

За 02.08.2024 г. НИМХ-МОСВ издава предупреждение от първа степен (жълт код) за високи температури от 35° до 39° за областите – Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, София, Софийска област, Стара Загора, Смолян, Търговище, Силистра, Разград, Шумен, Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали.

 Карта на прогнозираните опасни явления в Република България за 02.08.2024 г.:

Днес ще бъде слънчево. След обяд над планините в западните райони от страната ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, в Източна България – умерен югоизточен вятър. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще бъдат между 34° и 39°, в Кърджали – около 37°.

В планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Западна България с купеста облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра – около 21°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *