Голяма ВиК авария в Хасково наводни булевард и остави част от града без вода

Спукан главен водопровод на ул. „Беласица“ наводни един от големите булеварди на Хасково – „Илинден“ и остави части от южната част на областния център без вода.

Аварията беше открита по обяд от екип на „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) ЕООД, който веднага започна работа на място. Водопроводът е етернитов, с диаметър около 300 милиметра.

Това уточни инженер Иванко Милушев от ВиК, който ръководи екипа на място. Според специалиста тръбата е разбита по голяма част от дължината си и затова дебитът на вода, която извира от мястото, е голям.

Силно амортизираната ВиК мрежа на много места в града води до непрекъснати проблеми и аварии. „Работим поне по две аварии и то тежки на ден в града“, уточни за БТА инж. Милушев.

През вчерашния ден пробив в магистрален водопровод на Помпена станция „Ябълково“, която се намира на територията на община Димитровград, остави за часове без вода няколко квартала на Хасково и населени места от община Минерални бани.

Днес също е нарушено водоподаването в района на улиците „Дунав“, “Генерал Колев“, „Узунджово“, бул. “В. Левски“ в Хасково, но причината за това е превключване към нов водопровод на улица „ Генерал Колев“, който се изгражда по проект на община Хасково.

Darik.news

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *