ГЕРБ пита за съдбата на недостроеното училище във Възрожденци Общинският съветник Руслан Терзиев повдигна въпроса на последната сесия

Нов живот

Какво ще се случи с недостроеното училище в квартал „Възрожденци“ в Кърджали, кога ще  бъде премахната сградата, която е негодна за ползване и за какво ще послужи теренът – темата бе повдигната на последната  сесия на местния парламент от общинския съветник от ГЕРБ Руслан Терзиев след множество запитвания от жители на квартала.

Конструкцията е напълно компрометирана и представлява заплаха за живота и здравето на децата, които я ползват за игра, изтъкна Терзиев. Поставена е информационна табела за премахването й, но няма яснота кога ще започнат същинските действия по събарянето. Парцелът е с големина 7159 кв.м, а застроената площ – 2149 кв.м.

От отговора на кмета стана ясно, че сградата ще бъде премахната след приключване на законоустановените процедури по Закона за устройство на територията, а  върху същия имот община Кърджали възнамерява да изгради парк за широко обществено ползване, детска площадка или друга зона за игри след провеждане на съответните процедури за осигуряване на градоустройствена основа и одобрение на инвестиционни проекти.

Съветникът увери, че от ГЕРБ ще следят реализацията на проекта и ще настояват зоната за отдих да бъде изпълнена по цялото протежение на парцела.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *