Общинският съветник Даниела Петрова иска изграждане на рампи на Пасарелката Представителката на „Възраждане“ в местния парламент отново предлага въвеждане на мобилно туристическо приложение

Валентина ИВАНОВА

Даниела Петрова, общински съветник от „Възраждане“ в местния парламент на Кърджали е внесла писмено предложения към разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Тя търси възможност за финансиране от общинския бюджет на мобилно приложение „КЪРДЖАЛИ-БЛИЗО ДО ТЕБ“, насочено към по-лесното ориентиране на туристите, посещаващи Кърджали. Нейните сметки показват, че подобна инвестиция изисква не повече 10 хиляди лева. То обаче ще донесе много ползи, включително и финансови. Петрова направи подобно устно предложение на сесия на общинския съвет през април.

Другото предложение на съветничката от „Възраждане“ е свързано с изграждане на зони за домашни любимци в парк „Горубсо“ и парк „Арпезос“. Подобни съоръжения функционират в много европейски градове, където кучетата могат да се разхождат, без да вредят на хората в парковете. Правят се ограждения със специална настилка, където малките деца не могат да влизат.

Изграждане на такива зони в давата парка на Кърджали ще струва около 15 хиляди лева.

След като е получила редица сигнали и запитвания от граждани, Даниела Петрова настоява да се осигурят подходи и рампи за детски и инвалидни колички от двете страни на пешеходен мост „Пасарелка“. Според нея това ще облекчи придвижването на стотици кървджалийци, а ще струва не повече от  60 хиляди лева.

Общинската съветничка е изпратила писмото си до кмета чрез председателя на местния парламент, какъвто е редът. Очаква отговор и действия от страна на администрацията в подкрепа на предложенията.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *