В община Златоград създават регистър на дупките по пътищата

В община Златоград създават регистър на дупките по пътищата. Решението за това е взето на заседание на общинския съвет в града съобщава БТА, цитирана от News,bg.

Председателят на общинския съвет Емилия Кръстева уточни, че причината да се стигне до тук са множеството дупки по пътищата в региона, които всяка година се запълват отново. Тя посочва, че не се знае кой е изпълнителят на ремонтите и каква сума е заплатена за кърпежа на дупките. По този начин не може да се търси отговорност за лошо изпълнение, подчерта Кръстева.

Според общинският съвет в Златоград след създаване на регистър на дупките, който ще бъде достъпен онлайн, всеки един жител ще може упражнява граждански контрол и жителите на общината ще бъдат по-добре информирани.

В работната група по изготвяне на регистъра ще бъдат включени служители на Община Златоград, общински съветници – представители от всяка една политическа партия в ОбС, специалист-геодезист. Очаква се регистърът да бъде готов до два месеца.

Според Кръстева всяка една община в страната, както и държавата, трябва да имат такъв регистър.

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Това в България ли е ? Не може да бъде . Сигурно има някаква грешка . Сега като не ни приемат в Шенген какво ли ще правим ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *