Почина доайенът на кърджалийските рок музиканти Любен Полихронов

Нов живот

На 30 юли 2024 година почина Любен Полихронов, доайенът на кърджалийските рок музиканти. Познат е и като собственик на Първа частна телевизия в България.

Роден е на 10 февруари 1954 година в Кърджали. Завършва Механотехникума в родния си град, като се записва в Школата в Дома на културата, гнездо на таланти. По това време създава и една от първите вокално-инстументални групи в града. Учи акордеон и пиано при преподавателя Петров. В Пловдив записва Школа за художествена самодейност и после кандидатства и е приет във ВМПИ, сега Академия за музикално и танцово изкуство.

След това заминава за Норвегия и 11 години работи като музикант в Скандинавските страни. След като се връща през 1992 година, създава Първа частна телевизия в България, която просъществува до 2017 година.

Междувременно се включва в различни рок групи, защото музиката му е в кръвта. През последните години преподава в Езикова гимназия «Христо Ботев», където създава ученически състави, които след пенсионирането му, преустановяват дейност.

Екипът на «Нов живот» изказва искрени съболезнования на семейството и близките му.

 

Последвайте ни и във Facebook

3 Отговори

  1. Анонимен каза:

    ПРЕКРАСЕН ЧОВЕК.СКРОМЕН.УЧТИВ.ЧОВЕК С ГОЛЯМО СЪРЦЕ.ЧОВЕК С ГОЛЕМИ БУКВИ.МОИТЕ ИСКРЕНИ СЭБОЛЕЗНОВАНИЯ.ЛЕКА ТИ ПРЪСТ ЛЮБО

  2. Krasiorocknroll каза:

    Бог да го прости!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *