Три фирми искат да ремонтират 240 метра от пътя Джебел – Рогозче – Фотиново Участътък е в близост до село Овчево

Нов живот

Три са отворените оферти за проектиране и строителство /инженеринг/ за възстановяване и укрепване на деформиран пътен участък с дължина около 240 метра от път III-508 Джебел – Рогозче – Фотиново, съобщават от Агенция «Пътна инфраструктура». Компрометираното трасе е при 19-и км на третокласния път, в близост до село Овчево.

Целта е трайното възстановяване на транспортно-експлоатационните качества, носимоспособността и отводняването на пътната настилка, за да се осигурят необходимите условия за безопасно преминаване на моторните превозни средства.

Отворените оферти са на „Надежда Ви Строй“ ЕООД за 1 291 000 лв. без ДДС, „Парсек груп“ ЕООД с 1 385 000 лв. без ДДС и на „Аква конструкт груп“ ЕООД за 1 280 535 лв. без ДДС.

Проектирането ще се извършва в три междинни етапа, като срокът за изпълнението им е 100 календарни дни. Срокът на строително-монтажните дейности е 180 календарни дни.

От АПИ припомнят, че отсечката не е основно ремонтирана през последните 25 години и има деформации и пропадания. През 2021 г. преминаването в отсечката от 17-и до 20-и км е ограничено до възстановяването на пътя.

Избраният изпълнител на обществената поръчка трябва да направи геотехнически проучвания на инженерно-геоложките условия в района на деформациите и да установи причините за тяхното възникване. Въз основа на резултатите от изследването ще бъде изготвен и реализиран проект за трайно укрепване и възстановяване на засегнатия участък.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *