Усилено се работи по обновяването на площада пред читалището в Момчилград Складирани са нови плочки и асфалт, жителите очакват с нетърпение новата визия

Нов живот

В центъра на Момчилград кипи усилена работа по обновяването на централния площад. Пред читалище „Нов живот“ са складирани плочки и асфалт, които ще бъдат използвани при строителните дейности.

Според изготвения проект от общината, ще се осъществи цялостна реконструкция, площадът ще придобие съвременна, модерна визия, без да се променя основната му функция като, средище за осъществяване на различни културни и социални събития и прояви, каза за «Нов живот» кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

Ще се запазят водните площи на площада – фонтан и водна каскада, но се дава ново предложение за конфигурация и естетично оформление. До каскадата ще бъдат оформени кътове за отдих с нови зелени площи, които да подчертаят ефекта на водата. Предвидено е и ефектно художествено осветление.

Проектът

Към съществуващите зелени площи ще се добавят нови елементи, като по този начин площадното пространство придобие визията на съвременно решена градска зона.

Така изглеждаше площадът преди

Ще има детска площадка, места за почивка, декоративна пергола, кътове с пейки около съществуващата чешма край читалището, както и модулни беседки – павилиони.

От западната страна за преодоляване на съществуващата денивелация откъм ул. „Маказа“ ще се изгради рампа за достъпна среда, с която безконфликтно ще се осигури достъп до централния градски площад от всички посоки и за всички посетители.

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *