Младежи от Ардино заминават за Армения Ще участват в тренинг курс по програма “Еразъм+”

Гюнер ШЮКРИ

В заседателната зала на Община Ардино се проведе менторската програма по “Еразъм+” проекта “Socıally Agıle”. Организатор на събитието бе Ефсун Юмеров от Академия за активни младежи, а ментор на програмата – Тунио Зафер, управител на pCloud.

Гости на събитието бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и зам. кметът Неджми Мюмюнходжов. Кметът Изет Шабан поздрави младежите за участието и им пожела винаги да са социално активни и да допринасят за развитието на общината.

Над 20 младежи, в продължение на цял ден, получиха ценни насоки от Тунио Зафер, който подчерта, че постоянството е един от ключовете към успеха. Той заяви, че за да бъде сполучлив един социален бизнес са нужни отговорни хора, които взаимно се допълват и образуват един стойностен екип.

Младежите имаха за задача да създадат проекти на социални бизнес модели с определен начален капитал, насоки от ментора и имплементиране на придобитите знания и умения по време на обучението.

Проектът “Брезова сянка” на Диляра Реджебова, Вилияна Симова, Сузан Чолакова и Радостин Хаджиев получи най-много точки по критериите за оценка, посочени от журито. Четиримата ще отидат в Армения на тренинг курс по “Еразъм+” през месец септември.

Организаторите на Еразъм+ събитието благодарят на Тунио Зафер за ценните напътствия, на младежите, за активното им участие, както и на община Ардино в лицето на кмета инж. Изет Шабан за подкрепата при реализирането на подобни събития.

Разработените проекти може да видите на сайта на Академия за активни младежи.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *