Как да пием кафе правилно: Две важни правила

Кафето е една от най-популярните напитки в света. То може да бъде много полезно за тялото, ако се консумира правилно. Д-р Саураб Сети говори за основните правила, които ще ви помогнат да се възползвате от чаша кафе.

Първо, не трябва да добавяте към него захар, която, когато влезе в тялото, няма най-добър ефект върху функционирането на сърдечно-съдовата система, а именно го претоварва.

Второ, ако пиете кафе, тогава нека то е натурално, а не разтворимите му варианти. Последните съдържат пестициди, които увеличават риска от развитие на заболявания на дихателната система, стомашно-чревния тракт, нервната система и дори рак.

Натуралното кафе без всякакви добавки, включително захар, е наистина здравословна напитка. Подобрява настроението, подобрява работата на сърцето и предотвратява развитието на диабет и болестта на Паркинсон.

Но внимавайте с количеството кафе, което консумирате. Напитката е източник на голямо количество кофеин, който може да навреди в големи дози.

Източник: vesti.bg

10 Отговори

  1. Йокин каза:

    Как хубаво е дявол да го вземе,кафето през работно време“!!!

  2. Анна Коева каза:

    Да много правилно!

    • Пропов каза:

      Аз обожавам кафе. Аромата, вкуса, самият процес на консумация – няколко минути щастие. Предпочитам да го пия сам с цигара. 100% релакс. Не мога да уважавам човек, който слага захар в кафето. Това е невежество. Също като да слагаш царевица или кисели краставички на пица. Да, всеки си има вкус, но като е кафе или пица, да е кафе или пица. Като добавяш глупости, консумираш глупости.

      • Вамя каза:

        Здравейте пия кафе без захар и то по много харесвани силно черно кафе с Аромат

  3. Благодаря каза:

    На всички депутати по една лопата по главата удри удри и да си ходят на село цървули гадни усраха София и кой от каде е

  4. Кръстника каза:

    Аз, дали ще мога да се пенсионирам, след като цял живот съм пил кафето неправилно ?

  5. Ника каза:

    Т.е. да се пие социнтелектуално кафе.

  6. Мари каза:

    Кафето е полезно и за асматици, но винаги се пие с чаша вода. До 4 ри кафета са полезни на ден

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *