Времето: Днес ще се редуват слънце и дъжд, температурите се покачват В Кърджали ще бъде 28 градуса

Нов живот

Днес в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. След обяд главно над Източна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 27°.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Централна и Източна България с купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра – около 13°.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд купесто-дъждовна и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 27° до 29°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В събота времето ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север. След обяд над източните райони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Максималните температури ще са между 29° и 34°. В неделя и понеделник ще бъде слънчево, вятърът ще се обърне от североизток, ще е слаб, по Черноморието след обяд – до умерен.

Температурите ще се повишат и в понеделник максималните ще са между 33° и 38°. През следващите дни над планинските райони след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *