„Зейбеклер“ обра овациите в третата вечер на Международната среща на момчилградчани Художественият ръководител Метин Хасан изрази благодарности за добрата организация

Нов живот

Момчилградската автентична група за балкански фолклор „Зейбеклер“ събра всички овации през третия ден от Международната среща на Момчилградчани, проведена на 25 юли 2024 г. в парка „Нури Адалъ“.

Групата, която включва участници от всички възрастови групи, е често канена на много международни фестивали както в чужбина, така и в страната. Те представят богатите фолклорни традиции и обичаи от Балканите, под ръководството на художествения ръководител Метин Хасан.

Изпълненията им не само съхраняват културното наследство на региона, но и го популяризират на международната сцена, печелейки признание и аплодисменти навсякъде, където се представят.

Припомняме, че тази вечер е концерта на джаз певицата Йълдъз Ибрахимова. Тя ще се качи на сцената на читалище „Нов живот“ от 19, 30 часа. С нея ще бъде композиторът, пианист и аранжор Живко Петров.

Половин час по-рано от 19,00 часа феновете на футбола ще могат да наблюдават на стадион „Хасан Семерджи“ демонстративна среща на ветераните на „Родопи 1935“.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *