Каякарите на Арда тръгват към Пловдив за медали На Гребния канал ще се проведе Държавния индивидуален шампионат за всички възрасти, без мъже

Валентина ИВАНОВА

На Гребния канал в Пловдив от 25 до 28 юли 2024 г. ще се състоят гонките от Държавния индивидуален шампионат по кану каяк за всички възрастови групи, без мъже. Спортен клуб „Арда“-Кърджали ще има участници във всяка от тях, като тръгва с добре подготвени състезатели, както дебютанти, така и шампиони в различни дисциплини. Това съобщи за „Нов живот“ треньорът Янко Мандаджиев.

При най-малките надежди Ангел Авренлиев и Ивайло Тодоров ще гребат на 500 м. При момчетата на едноместен каяк Тодор Иванов ще се състезава на 500 м и 1000 м.

На двойка каяк при момчетата до 14 години ще покажат своите възможности Валентин Василев и Георги Стоянов.

Джан Адем и Метин Ахмед

Паралелно ще текат гонките при юношите младша и старша възраст. Шампионите на двойки Джан Адем и Метин Ахмед, които две поредни години са окупирали първото място, отново ще атакуват златото и то не само в своята група – юноши младша, а и в по-горната възраст. Регламентът на състезанието им позволява това. Двамата елитни гребци ще покажат възможностите си и на едноместен каяк, където също са печелили медали досега. Джан ще участва на 200 м, а Метин – на 5000 м.

Другата двойка, която влиза за първи път в гонки от национално ниво, са Александър Ангелов и Драгомир Соколов, които ще гребат на 500 м и 1000 м.

При юношите младша възраст в едноместен каяк Берке Сюлейман ще дебютира на голямо състезание в дисциплините 500 м и 1000 м.

Каякарите тръгват със самочувствие. Надеждите са насочени към двойката Джан Адем и Метин Ахмед, вече са доказали, че са сред най-добрите в страната. Намеренията им са да дублират титлата си.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *