С концерт на БТР започна международната среща на момчилградчани Бе открита и фотоизложба "Родопско-морски срещи с природата" на Тенчо Петков, който е родом от Кърджали

Нов живот

Концерт на рок група Б.Т.Р. отбеляза началото на 15-та Международна среща на момчилградчани под надслов „Момчилград винаги в сърцето ми”. От лятната сцена на градския парк „Нури Адълъ“ кметът на Момчилград Илкнур Кязим поздрави събралите се момчилградчани от близо и далеч, които доказват „Момчилград е винаги в сърцето ми“.
“В днешния глобализиран свят е нещо естествено човек да смени мястото, където живее. По-важното е друго – да не забравя откъде е тръгнал, да не забравя родния край, близките, съседите и приятелите си. Защото именно това са хората, с които можеш да споделиш и радостите, и мъките си. Да се посмееш на глас или да отрониш сълза. А срещата в Момчилград е точното място. Защото Момчилград не е просто родно място, Момчилград е дух, който всеки един от нас носи в себе си”, каза кметът Илкнур Кязим.
За поредна година Международната среща на момчилградчани интересни преживявания за гостите и жителите на града. В ранния следобед стартира любителски турнир по пейнтбол с рекордно участие от близо 40 отбора, сформирани от по трима души. Призовата награда спечели отборът на „Чуково”, следван от „Младите от Момчилград” и „Изселничките”.
В градския парк „Нури Адълъ“ бе открита фотоизложба „Родопско-морски срещи с природата“ на фотографа Тенчо Петков. Вниманието на посетителите привлече и щандът „Дивата природа на Източните Родопи”, подреден от фондация „По-диви Родопи”.
Турнирът по шах за любители, който се проведе в балканската библиотека „Иляз Ходжа” събра най-добрите шахматисти от Момчилград и съседните общини. За първи път в региона партии от шахматните срещи се излъчиха на видео стена в залата по време на двубоите и се предаваха на живо в интернет.
Първият празничен ден завърши с покоряващите рок парчета на група Б.Т.Р.

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Сираков каза:

    В последно време кърджалийските общини направо прекалиха, с тези мега скъпи веселби, кой от кой, по скъпи веселби ще вдигне. Надминаха: София, Варна, Пловдив по големи и скъпи мероприятия. А мобилните магазини по селата, са с пълни дифтерия за версия. Хайде малко по скромно, съвземете се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *