Обявиха конкурси за директори на 25 училища в област Кърджали Кандидатите подават документи до 19 август 2024 година

Валентина ИВАНОВА

Министерството на образованието и науката обяви конкурси за заемане на длъжността „директор“ в 25 държавни и общински институции в системата на училищното образование в област Кърджали. Заповедта е публикувана на 18 юли 2024 година.

Сред обявените са Средните училища  „П.Р.Славейков“,СУ „Отец Паисий“ и „Йордан Йовков“ и професионалните гимназии „Капитан Петко войвода“, „Алеко Константинов“, „Проф. Асен Златаров“, „Христо Смирненски“ в Кърджали, както и СУ „Васил Левски“ в Крумовград и СУ „Христо Смирненски“ в Черноочене. Останалите конкурси са за основни училища в седемте общини на област Кърджали.

Едно от изискванията към кандидатите е да имат не по-малко от 5 години учителски стаж.

Конкурсът се провежда в два етапа: писмен изпит, който включва решаване на тест, и събеседване с решаване на различни казуси и концепция за стратегическо управление.

Кандидатите могат да подават документи до 19 август 2024 година в РУО-Кърджали или по електронен път.

Последвайте ни и във Facebook

14 Отговори

  1. Октай каза:

    Съсипахте образованието, за да вкарате ваши връзкари за една година 800 директора сменяли се а ? Просташка работа

  2. Величка каза:

    Защо не се месите и в филиал Любен Каравелов там половината са некадърни и са пенсионери не допринасят с нищо добро на студентите. Учениците ще се оправят, а какво да правят студентите, на тях не им се преподава нищо от стресната на тези пенсионери, а само си губят времето.

  3. Васко Георгиев каза:

    Какво се случва в цяла България махате директорите, тотална катастрофа ще бъде. Таково важно решение е би било добре да се вземе от учителите и родителите в тези училища, а НЕ ОТ МОН!!!

  4. АНОНИМ каза:

    А защо нямат право завършилите студенти, които така ли иначе заради тъпите ви изисквания не могат да си намерят работа като учител. Човек на 23 скоро завършила висше търси работа като учител ама на всякъде се изисква стаж е как да стане

  5. Петър каза:

    Хайде пак място за връзкари ще давате. Ще уредят едни турци Ахмед, Мехмед, както направиха в общинските избори и после въри си пращай детето там без да имаш притеснения. Лоша работа, много забързано решение.

  6. анонимен каза:

    Калинки ще се уредят пак, няма значение дали е Иван или Ахмед.

  7. Анонимен каза:

    А до кога да работят тези пенсионери?

  8. Анонимен каза:

    Некадърност и самочувствие. Те печелят. Кадърните кучета ги яли

  9. Леля ти Гинка каза:

    А индивидите в парламента кога ще ги пенсионирате ? Лесно ви е да играете с обикновените хора.

  10. Анонимен каза:

    Така се ликвидираха поделения и команден състав ,заводи и успешни кадри ,болници с добри лекари… ,дойде и време на образованието .? Жалко,много жалко !!!

  11. Марина каза:

    Жалко, много жалко ако един човек е полезен за училището нека си седи, какво като е завършил пенсионна възраст, докато човек е здрав и полезен какъв е проблема. Така се съсипа всичко в тази държава и уж вкарахте млади и в парламента видяхме какво стана, целта ви е да стане същото и с училищата ли ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *