Чепеларе се сдоби с тенис кортове с бърза настилка

Чепеларе ще радва своите жители и гости с напълно обновен и съвременен спортен комплекс, а тенис кортове с „бърза“ настилка ще посрещат любителите на спорта.

Реализираният проект на Община Чепеларе за „Подобряване на условията за спорт чрез обновяване на спортна площадка в община Чепеларе“ към Министерство на младежта и спорта бе завършен и Чепеларе ще радва своите жители и гости с напълно обновен и съвременен спортен комплекс.

Условно спортната площадка е разделена на 4 зони.

Зона 1 представлява комбинирано игрище за футбол, баскетбол и волейбол.

Зона 2 е разделена на няколко сектора като в нея са вместени площадка за фитнес на открито, тенис на маса, маси за шах и табла на открито и сграда със съблекални със трибуни, включващи 40 места, разположени върху покрива на съблекалните.

Зона 3 включва 2 тенис корта.

Зона 4 представлява зрителски трибуни за наблюдение на игрите. Ремонтирана е и административната сграда.

Зоните 1 (комбинирано игрище за футбол, баскетбол и волейбол ) и 3 (двата тенис корта) са покрити с МНОГОПЛАСТОВА СПОРТНА НАСТИЛКА.

Това са т.нар. „бързи“ настилки, които заменят досегашния „шамот“ (мляна тухла). На „бързите“ настилки се играе много по-динамично.

Настилката от акрилно покритие не се влияе от атмосферните условия, дълготрайна е и е удобна за експлоатация и поддръжка.

Със същата съвременна спортна настилка е покрита зоната за фитнес на открито, а участъка около сградата със съблекалнята е настлан с цветни вибропресовани павета.

В резултат на реализирания проект, нарастващият брой туристи и гости на община Чепеларе, вече ще имат възможност да съчетаят престоя си с допълнителна физическа активност, наслаждавайки се на любим спорт в съвременен спортен комплекс.

Източник: smolyaninfo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *