Халил Летифов: Не е ясно дали ДПС ще се яви като една или две партии на следващите избори

  • Всички сме участвали в градеж на една силна, мобилизирана, монолитна структура, която с това ръководство, начело с почетния председател, сме постигали тези резултати. Включителнво и на последните парламентарни избори, в които ДПС стана втора политическа с

Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Халил Летифов, който е в лагера на Делян Пеевски, допусна, че ДПС може да се раздвои при регистрацията за следващия парламентарен вот.

„Все още не е ясно дали ДПС ще се яви като една или две партии на следващи парламентарни избори“, каза депутатът в студиото на БНТ.

Халил Летифов призна, че го боли от разделението в ДПС.

„Боли ме наистина за това, което се случва в партията, така както го боли всеки редови депесар. От това, че някой срещу някого се обръща, ако колегите смятат, че по този начин печелят политически дивидент, аз не бих се съгласил. Всички сме участвали в градеж на една силна, мобилизирана, монолитна структура, която с това ръководство, начело с почетния председател, сме постигали тези резултати. Включителнво и на последните парламентарни избори, в които ДПС стана втора политическа сила.“, каза той.

Той коментира и ремонта в сградата на ДПС, като обясни, че той е започнал след избора на двамата председатели Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

Отговорник за него в началото е била Биршен Ибрямова, уточни той. Ибрямова, която е лична секретарка на Доган от 30 години и съпруга на един от изключените депутати – Джейхан Ибрямов, беше уволнена от партийната централа в края на юни.

Летифов не знае какви документи са изчезнали от кабинета на почетния председател на партията Ахмед Доган.

„Аз не мога да кажа какви документи няма и винаги има отговорници и служители и заместници, които персонално са носили отговорност за тези документи. През годините неведнъж или два пъти са се случвали да се губят една или друга документация.“, обясни той.

В петък представители на другия лагер, начело с изключените депутати и представители на областните структури в страната, влязоха с ключар и адвокат в запечатаната за ремонт партийна централа, след което обвиниха, че кабинетът на Ахмед Доган е изтърбушен и опразен откъм цялата документация на партията. Изнесен бил архивът, както и сървърите, казаха опонентите на Пеевски и публикуваха видеа и снимки от празните кабинети в централата на ДПС.

„Този подход тия са повече, другите са по-малко, това ще го оцени бъдещето или времето което следва пред нас, но по-важното е че ние сме в една вътрешна криза, която за съжаление усилва и общата политическа криза.“, обобщи той взаимните обвинения, които сипят двата лагера един към друг през последните седмици.

Коментарът му идва на фона на срещата на Ахмед Доган с младежката организация на ДПС, която застана зад него. „Това е едно препятствие, което ние трябва да преодолеем, едно предизвикателство, с което трябва да се справим“, поръча на младежите от партията почетният председател по повод кризата в ДПС.

Източник: Epicenter.bg

1 Отговор

  1. Халил ходжа каза:

    Най добре да се направи много сериозно вътрешно разследване, и тези които са използвали влиянието на ДПС и избирателите за лична изгода, зада станат богаташи, заради които верните избиратели вече изгубиха доверие, незабавно да се отстранят от редиците на нашата партия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *