С нови знания и грамоти приключи Лятото в музея Малчуганите се забавляваха в творчески ателиета и образователни игри

Нов живот

Приключи тазгодишната инициатива „Лято в музея“. Тя се проведе в Регионалния исторически музей в Кърджали с организатори Галена Вълова – уредник към отдел Природа и Вилдан Расим – уредник към отдел Етнография. В петдневното приключение се включиха ученици от СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали.

Малчуганите имаха възможността да опознаят различните отдели на музея по интересен и забавен начин, да се включат в образователни игри, тематични беседи и творчески ателиета, да влязат в ролите на археолог, геолог, етнограф и др. Изявиха се и като художници.

Децата се запознаят с величието на родния край – природните забележителности, минералите и лечебните растения. Специалистите от музея бяха подготвили увлекателни и образователни презентации с интересни факти, снимки и информация.

Малчуганите имаха възможността да опознаят различните отдели на музея по интересен и забавен начин, да се включат в образователни игри, тематични беседи и творчески ателиета, да влязат в ролите на археолог, геолог, етнограф и др. Изявиха се и като художници. Красивите рисунки, които създадоха, могат да бъдат разгледани във фоайето на третия етаж в сградата на РИМ – Кърджали от 24 юли /сряда/.

Накрая всички участници получиха заслужено грамоти.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *