Крумовград откри сезона с победа, наложи се над Славия с 1:0 Божидар Кацаров вкара още в 5-тата минута

Крумовград започна с успех новия сезон в efbet Лига. Тимът, който играе втори сезон в елита на България, надви Славия с 1:0 в двубой от първия кръг на шампионата. Единственото попадение в мача бе дело на Божидар Кацаров (11), който през второто полувреме получи и червен картон.

Двата отбора изиграха доста контроли по време на лятната подготовка. Домакините записаха две победи, три поражения и едно равенство, като в последната проверка надиграха с 4:1 Спартак (Пловдив).

Срещата в Коматево е гледана на живо от наставника на Ботев Душан Керкез и спортния директор Артур Платек. На трибуните са още Тити Папазов, Александър Тунчев и някои от футболистите на Ботев, сред които Кристиан Нвачукву и Самуел Акере.

В 11-ата минута Крумовград поведе в резултата с гол на своя капитан Божидар Кацаров. Бранителят беше изпуснат от защитата на Славия и след лошо изчистена топка засече кълбото от въздуха, като не остави никакъв шанс на Вуцов за намеса.

В 33-ата минута Диего Рапосо осъществи добър пробив през центъра и с доза късмет успя да се справи с последния защитник в защита на Славия. Последва мигновен удар, който Светослав Вуцов отрази блестящо и предотврати сигурен гол. Само минута по-късно Вуцов отрази още един сигурен гол в своята врата след мощен удар на Момчил Цветанов от движение, насочен до гредата.

В 38-ата минута Галин Ивано опита атрактивен ножичен удар от границата на наказателното поле, който беше доста слаб и неточен. Три минути по-късно Иван Минчев центрира отлично на близката греда, а там Виктор Генев се извиси над всички и стреля, но ударът му срещна гредата.

В последната минута на първото полувреме Тони Тасев се отчете с феноменален пропуск. Мощен удар на Иван Минчев от далечна дистанция затрудни вратаря Янко Георгиев, който не успя да боксира по най-добрия начин. Топката попадна право на крака на Тони Тасев, но нападателят стреля над вратата.

В 57-ата минута удар на Тони Тасев с глава прелетя над вратата. В 65-ата минута домакините останаха с човек по-малко след червен картон за капитана Божидар Кацаров заради опасно посягане с бутоните напред в бедрото на Чунчуков.

Опасен удар на Иван Минчев от далечна дистанция в 78-ата минута също не намери очертанията на вратата. Въпреки по-активните действия на Славия до изравнителен гол не се стигна и Крумовград се поздрави с успех, а „белите“ също останаха с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон на Емил Мартинов.

Източник: sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *