Скандалът в ДПС! Чакъров – със суперлуксозен кабинет в централата, Доган – с уникална баня

  • Архивът на ДПС, за който Чакъров обави, че липсва, бил изнесен от Касим Дал при скарването му с Доган
  • Решението да започнат обновителни строителни дейности в сградата на „Стамболийски” 146 дошло сред избора на двамата председатели на партията Чакъров и Пеевски, които обитават кабинети – съответно на 2-ри и на 4-ти етаж

Ремонтът на партийната централа на ДПС, кадри от които вчера показаха поддръжниците на Джевдет Чакъров, трябва да завърши на 15 септември т.г, научи Епицентър. бг.

Решението да започнат обновителни строителни дейности в сградата на „Стамболийски” 45-А дошло сред избора на двамата председатели на партията Чакъров и Пеевски, които обитават кабинети – съответно на 2-ри и на 4-ти етаж.

Още щом встъпил в новата си длъжност Джевдет Чакъров поискал обаче разширение на кабинета си, което да обхване целия втори етаж – с вкарване на тоалетна и баня в личното му пространство, с допълнителни екстри, които да придадат суперлуксозност на обстановката, което изисквало сериозно преустройство на етажа, разказаха източници от екипа на Пеевски.

За тази цел от втория етаж били изгонени младежите на ДПС, на които били предоставени други помещения в сградата.

Ремонтът на този огромен кабинет, който Чакъров лично надзиравал, вече е завършен, сложен е скъп паркет, сервизните помещения са луксозно оборудвани и остава само да се внесат мебелите, които са поръчани.

Журналистите обаче не бяха допуснати в петък до този кабинет, за да видят разкошното пространство, където ще се нанесе председателят на ДПС Джевдет Чакъров. След отключването на сградата Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов, Тимур Халилов и активисти от различни структури на Движението се качиха на последните два етажа, където където са кабинетите на почетния председател и ръководството на ДПС, но умишлено подминаха втория етъж, където е кабинетът на Чакъров.

Когато започнал ремонтът на кабинета на Пеевски на четвъртия етаж, той видял, че на горния, 5-ти етаж, където е кабинетът на Ахмед Доган, обстановката е доста по-скромна и затова наредил да се направи основен ремонт и на това пространство. Тоалетната, банята и сервизното помещение в кабинета на Доган са завършени, но вратата към тях също не е била отворена за медиите в петък. „Банята е уникална”, казаха с възхита от екипа на Пеевски. Предстои полагане на гипс-картон по вътрешните стени и възстановяване на обстановката така, както е била по времето на Доган, подчертаха от екипа на Пеевски, които категорично се противопоставят на твърденията, че ”кабинетът на Доган е изтърбушен”. Оттам заявиха, че отговорник за ремонта в партийната централа е личната секретарка на Доган – Биршен Ибрямова, която е в течение на всички етапи от строителните дейности. Съпрутът й Джейхан Ибрямов в петък призна, че от три седмици наистина тече ремонт в сградата.

Освен това Пеевски наредил ремонт и на фасадата на централата на ДПС, откъдето падали облицовъчни плочи, а покрай нея минават ежедневно ученици от немската гимназия.

Колкото до „архива на ДПС”, за който Чакъров обави, че липсва, той бил изнесен от Касим Дал, при скарването му с Ахмед Доган през 2011 година. Пеевски твърди, че не е наследил никакъв архив на ДПС, освен данни от изборите през последните няколко години. Както е известно Касим Дал като дългогодишен зам-председател на ДПС отговоряше за структурите. При напускането си той написа писмо до Доган, в което изтъкна, че „ДПС е изпаднала в тежък вътрешнопартиен колапс и небивала изолация, че общата „кауза ДПС“ е отстъпила място на личните каузи за бързото материално обогатяване, без съобразяване с когото и каквото и да било“.

При започване на ремонта в централата на ДПС, всичко, което е било в кабинета на почетния председател, е описано, прибрано и съхранено от зам.-председателя на ПГ на ДПС Искра Михайлова и ще бъде върнато на същото място. Самата Михайлова изпитва огромен респект и уважение към д-р Доган.

В петък, когато привържениците на Чакъров влязоха в сградата на ДПС, е имало работници,  но след като започнало шествието на събралите си в „Шератон” депутати и активисти, майсторите били изведени от сградата, за да не се излее върху тях агресия.

За самата сбирка в „Шератон”, организирана от Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай, били призовани 500 души, които да заяват подкрепата си за Ахмед Доган, но в залата били точно 205 души, чиито списъчен състав вече е известен на екипа на Пеевски.

От тези 205 души, 100 са действащи активисти на Движението, а останалите са: „роми от пловдивските махали, за които отговаря Чакъров;агитка от Смолянско, подготвена от бившия председател Мустафа Карадайъ, хора от  с. Цар Калоян, доведени от Ахмед Ахмедов, и от Кърджали били десетина”, разказаха техните колеги.

Основното послание от тази сбирка е, че трябва час по-скоро да се свика Централния съвет на партията. Но това е оставено в правомощията на почетния председател д-р Ахмед Доган, а никой не знае кога той ще реши да се опре на колективните аргани на партията за решаване на кризата в ДПС.

Източник: epicenter.bg

1 Отговор

  1. Кожухаров каза:

    Тоалетните чинии били напълно автоматични, автоматична роботизирана ръка подмива с затоплена вода, пуска пръст,после изсушава автоматично, накрая изкачат напълно автоматично един черен негърски токмак, и лашка автоматично, и отваря чакрите на чакъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *