В Ивайловград спират водата, започва ремонт на магистрален водопровод Над 60 % от остарялата и амортизирана водопреносна мрежа в града вече е подменена

Нов живот

В Ивайловград спират водата поради изпълнение на проект „Реконструкция и подмяна на магистрален външен водопровод, от изпускателна шахта №1 до водоем 2 000 куб. м.“

За да се възстанови пълния необходим обем вода във водоема, захранващ Ивайловград и селата Славеево и Драбишна, и същият да заработи на пълен капацитет, е необходимо да бъде пусната и втората помпа.

Екипите, които са на терен, ще работят без прекъсване до окончателното присъединяване на напорния водопровод.

Припомняме, че единствено и само по инициатива на община Ивайловград, за последните години е подменена над 60 % от остарялата и амортизирана водопреносна мрежа. Това прекрати ежедневните аварии и загуби на вода.

От администрация информират, че през следващата седмица очакваме да започне подмяната на още един километър от водопроводната мрежа по ул. „Любимец“, със сградните отклонения, като веднага след приключването на тези дейности, улицата ще бъде рехабилитирана, чрез полагане на нова пътна настилка, за което вече има и подписан договор.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *