Борисов иска последни избори, нареди да не се обиждат опонентите

  • „Хвърля фаса от колата и няколко часа магистралата е затворена – не трябва ли да понесе наказателна отговорност“

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система“.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БТА, пред младежката организация на партията в Пловдив, като така изключи сформирането на каквото и да е мнозинство в този парламент.

„Ако другите колеги са отговорни, и за тях изборите трябва да са последни“, каза още Борисов.

„Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация“, коментира още той.

Той се обърна към политиците от другите партии да не преминават червената линия на езика, „защото това, което казвате сега, е страшно разделение след това“.

Искам от ГЕРБ, от нашите водещи фигури, от всички, които участват в политическия процес, дори и такива като Делян Добрев, рязко да коригират изразните средства. Защото тези избори са последни за следващите години. И ако всички не го съзнават това е техен проблем.“, каза Борисов.

Борисов поздрави пожарникари с техния празник – Илинден. Според него те не заслужават „знайни и незнайни герои – дошли по случайност в политиката да им дават оценка“, защото няма държава, която може да се справи с човешката глупост.

„Превенцията къде е? Излиза някой на полето да бранува, да реже и предизвиква пожари, които да унищожат за милиони. И след това ние да се караме с какво държавата да компенсира или да направи в полза на хората, които са пострадали. Всичко е от нашите данъци. Превенцията къде е? Този, който хвърля фаса от колата и след това няколко часа магистралата е затворена – той не трябва ли да понесе наказателна отговорност?“, възмути се Борисов.

Източник: offnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *