Шахматистите откриха втория от Дните на джебелчани На сцената се качиха и кърджалийските музиканти от OLD SCHOOL BAND

Нов живот

Вторият ден от „Дни на джебелчани“ започна с логически игри – проведоха се турнири по шахмат и бридж.

Освен партии шах за излъчване на най-добрите, в рамките на надпреварата са проведе и открит урок – запознаване с правилата на играта за начинаещи. Всички участници получиха ваучери за едногодишно онлайн обучение по шахмат.

Бридж турнирът продължава и днес.

В петъчния следобед програмата продължи с детска актьорска работилница, където децата имаха възможността да развият своите театрални умения.

Тяхното внимание бе грабнато от работилница за кукли от морски материали. С миди, рапани и пръчки децата имаха възможността с помощта на актьор от Театър „Хамелеон“ да изработят своята единствена и неповторима кукла.

В зоната на детската актьорска работилница, чрез различни упражнения и игри, малчуганите се научиха да се изразяват по-добре, да работят в екип и да повишат самоувереността си. Водещ беше актьорът Даниел Русев, който има телевизионни и театрални роли и на сцената на Държавна опера – Пловдив.

Особен интерес в бутиковото градче предизвика Живата статуя – малки и големи не пропускаха възможността да си направят снимки за спомен.

Вторият ден на фестивала бе и за театър с кукли-марионетки, представлението бе на театър „Хамелеон“. Чрез кукли – марионетки актьорите разказаха за съдбата на двама души, преплетена в музиката, която ги разделя и събира.

Местни музиканти от региона също се включиха в богатата програма. След тях на сцената се качиха музикантите от OLD SCHOOL BAND (рок група от Кърджали), които определено вдигнаха адреналина на площада в Джебел с класически рок хитове.

Вечерта завърши с дискотека на открито, създавайки незабравима атмосфера под звездите.

Всички изпълнители благодариха на ръководството на Община Джебел за поканата да бъдат част от „Дни на джебелчани“.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *