Жители и власти в Турция водят борба с горски пожар в Измир Според CNN Türk, заради наближаващия пожар се наложи евакуация на огражденията с овце.

Горски пожар, който избухна в турския град Измир, достигна до населени места поради силния вятър, съобщава телевизионният канал A Haber, предава News.bg.

Според CNN Türk, заради наближаващия пожар се наложи евакуация на огражденията с овце. Жителите на засегнатите райони сами се опитаха да спрат огъня, използвайки маркучи, за да го потушат, преди да достигне домовете им.

Местен пчелар сподели пред ODATV, че около 80 пчелни кошера са изгорели, като само 20 успели да бъдат спасени.

В гасенето на пожара участват десетки превозни средства, включително седем самолета и 16 хеликоптера. След като се стъмни, на мястото на пожара пристигнаха хеликоптери, оборудвани със система за нощно виждане.

Пожарът избухна в следобедните часове на 18 юли. Международното летище в Измир функционираше с прекъсвания – излитанията бяха забавени с няколко часа, а пристигащите полети бяха пренасочени.

Причината за пожара все още не е установена. В много части на Турция температурите през последните дни достигнаха 40 градуса по Целзий.

Източник: факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *