Общинският съвет Осигури средства за проектиране на ремонти на улици и на покрива на Детска градина Баба Тонка Прие актуализацията на капиталовите разходи за 2024 година

Нов живот

На юлската сесия на общинския съвет в Кърджали бяха гласувани промени в капиталовите разходи, част от бюджета.


Кметът Ерол Мюмюн обясни, че практиката от предходните години да се правят промени в бюджета, без да се гласуват актуализациите, няма да продължи. Ще се спазва законовия ред.

В динамични времена, в които живеем, по всякакъв начин се опитваме да се съобразяваме с желанията и нуждите на гражданите и всяка промяна в бюджета трябва да претърпи актуализация. И тази няма да е последна със сигурност. Тя включва основно средства за проектиране на пътни настилки и пътища. Идеята е да имаме проектна готовност за следващата бюджетна година, защото вече държавните институции, ведомства и министерства финансират само готови проекти. Ще можем да кандидатстваме и да спазим нашия приоритет. Желанието ни е общината да има европейски улици и пътища, без дупки, , заяви градоначалникът.

Той цитира конкретно за кои улици става дума: проектиране за основен ремонт и пътна настилкта на бул Христо Ботев, „Капитан Петко войвода“, „Владимир Стойчев“, „Осогово“, „Завоя на Черна“, на общински път Перперек-Кокиче- Калоянци-Гняздово, участъка на улица „Вашингтон“, който ще
води към терена за новата болница „Сърце и мозък“.

Освен за пътни настилки, се предвижда проект за основен ремонт на покрива на Детска градина „Баба Тонка“, понеже е в окаяно състояние. Ще бъде закупен софтуер и хардуер за всички детски градини и центрове за личностно и кариерно развитие.

С 36 гласували „за” и трима „въздържали се” общинският съвет прие актуализацията на капиталовите разходи за 2024 година.

1 Отговор

  1. Петров. каза:

    Квартал,баикал,кога,ще,оправите,тротоарите,ул,славянска,или,тук,няма,данъкоплатци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *