Алианите в България реагират на медийни опити за насаждане на омраза „ДЖЕМ Южна България“ сезира компетентните органи в страната да предприемат необходимите законови мерки

Нов живот

Алианите в България не приемат всяването на омраза и противопоставяне на общностите, което се прави от някои регионални медии. С отворено писмо те сезират компетентните институции в страната да предприемат необходимите законови мерки за предотвратяване на тази практика. Ето какво пишат от организацията на алианите „ДЖЕМ Южна България“:

Ние, ръководството на СНЦ „ДЖЕМ Южна България“ – представители на алианската общност, изразяваме нашата тревога от опитите в някои регионални сайтове да се прокарват разделителни линии, да се насажда противопоставяне и омраза, продиктувани от политически подбуди. В създадената сложна ситуация в ДПС с медийни публикации се фабрикуват компромати срещу изявени представители на алианската общност в страната. Не са пожалени, както хора с безспорен авторитет в политическия живот на Република България, така и на регионални лидери на общността.

На нас, алианите, се вменява вина за провокиране на раздори в Движението за права и свободи. Прави се опит да бъдем противопоставяни, както на братята ни българи християни, така и на турците и мюсюлманите сунити. Ерозира се безспорния авторитет на алианската общност като радетел на етническия мир в страната и единството на българската нация, изграждан десетилетия наред.

Ние, представителите на алианската общност от СНЦ „ДЖЕМ Южна България“, се обявяваме за преодоляване на политическата криза в интерес на българската нация. Тези, които познават нашата общност и философия, знаят, че в основата на нашето верую е справедливостта и равенството между хората. Повече от всякога нашето общество се нуждае от човещина и комшулук.

Категорично сме зад мисията за единни в многообразието в Република България с водещата роля на безспорния лидер на ДПС д-р Ахмед Доган.

С настоящото писмо сезираме компетентните институции в страната да предприемат необходимите законови мерки за предотвратяване на разделение и противопоставяне на гражданите в Република България.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *