Нова атака близо до Доналд Тръмп Застрелян е мъж, въоръжен с два ножа

Дни след нападението срещу бившия президент на САЩ и настоящ кандидат за нов мандат Доналд Тръмп, полицаи застреляха мъж, въоръжен с два ножа.

Стрелбата е станала в американския град Милуоки във вторник, където се намираше и Тръмп на конференция на Републиканската партия.

Видео, публикувано от полицията, показва нападателя, въоръжен с два ножа, който заплашва друг мъж. Той отказва да се подчини на полицейското разпореждане да хвърли ножовете и е застрелян.

Мъжът е идентифициран като Самуел Шарп Младши, с прякор „Йехова“.

Близките на загиналия мъж са организирали бдение на мястото на трагедията в негова памет, както и в търсене на справедливост за убития, който според тях несправедливо е бил застрелян от полицията.

Полицаите, елиминирали мъжа, са от съседния щат Охайо, дошли да надзирават района поради тазгодишната Републиканска конференция в арената “Фисерв Форум”, на около километър от мястото на стрелбата.

Според полицията инцидентът на 16-и юли не е свързан с обявяването на номинацията на Доналд Тръмп за кандидат на Републиканската партия. Но след атентата срещу кандидата миналата седмица полицейското присъствие около Тръмп е увеличено, а мерките за сигурност сериозно затегнати.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *