Дните на джебелчани започват на 19 юли

  • Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува за трета поредна година
  • Събитията ще се проведат на амфитеатралната сцена на площада

 

Нов живот

Фестивалът за улични изкуства 6Fest ще гостува за трета поредна година на градския празник „Дни на джебелчани“ на 19 и 20 юли 2024 г. Събитията ще се проведат на амфитеатралната сцена на площада.

Общината обяви и програмата.

19 юли, петък, 18:00 – 19:00 ч.

Работилница за кукли от морски материали

С материали като миди, рапани, пръчки децата ще имат възможност с помощта на актьор от Театър „Хамелеон“ да изработят своята единствена и неповторима кукла. Работилницата е подходяща за деца на 4-8 годишна възраст.

18:00 – 19:00 ч.

Детска актьорска работилница

Децата ще могат да развият своите актьорски умения, като същевременно подобрят концентрацията и вниманието си. Чрез различни упражнения и игри децата да се научават да се изразяват по-добре, да работят в екип и да повишат самоувереността си. Водещ на работилницата ще бъде актьорът Даниел Русев, който има телевизионни и театрални роли и на сцената на Държавна опера Пловдив. Работилницата е подходяща за деца на възраст 7-12 години.

19:00 – 20:00 ч.

Жива статуя

Живата статуя никога не говори, но може да се опитате да я раздвижите. Или да се снимате с нея. В ролята на жива статуя ще влезе актьорът Момчил Маринов, който се занимава с театър още от 90-те години и е преминал през театрални работилници в Италия (1989), САЩ (1993), Полша (2004) и др.

19:30 – 20:00 ч.

 

„Музиката е в нас“ – куклен театър с кукли – марионетки на Театър „Хамелеон“

Чрез кукли – марионетки актьорите ще разкажат за съдбата на двама души, преплетена в музиката, която ги разделя и събира. Подходящо е за деца и семейства с малки деца. Актьорите от театъра са обиколили с представленията си много държави – Сърбия, Унгария, Словения, Словакия, Австрия и Германия.

20 юли, събота

19:00 – 20:00 ч.

Сборна формация “Цветовете на лятото”

Концерт „Куба, латино, евъргрийни и лято“

Концертът ще ни пренесе в екзотиката на латино музиката и Куба с участието на истински кубински артисти – 1 танцьор и 1 певец, които работят заедно с утвърдената музикална школа Талеви. В паузите между танците ще чуем и добре познати класики в жанровете поп и рок. В латино фиестата на сцената ще участват Радослав Талев (китара), Ваня Талева (вокал), Мариян Аврамов (перкусии и китара), Исбел Очоа от Куба (вокал и танци). В ритъма на латино танца ще видим танцьори от “DS Mariposa”.

Входът за всички прояви е свободен.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *