Димитър Караиванов от Момчилград зае пето място на двойки на световното по тенис на маса Шампионатът събра в италианската столица Рим над 6100 състезатели от 109 държави

Нов живот

Световното индивидуално първенство по тенис на маса за ветерани –  мъже и жени – събра в италианската столица Рим над 6100 състезатели от 109 държави. Състезанието се проведе от 7 до 14 юли. Двубоите се играха на 240 игрални и 110 тренировъчни маси. Тенисистите бяха разделени в единадесет възрастови категории: от 40 до над 90 години.

България се представи с 27 души – 23 мъже и 4 жени. Сред тях бе и м.с.Димитър Караиванов от Спортен клуб по тенис на маса „Родопи“-Момчилград. В неговата възраст, 70-74 години, бяха записани над 550 души, разпределени в 119 групи.
На двойки мъже с партньор Христо Даскалов от София Караиванов постигна голям успех ,като се класираха на 5-8 място в света.
В предварителната група тандемът спечели три убедителни срещи. В елиминациите отстрани двойки от Германия, Франция и САЩ.
На четвъртфиналите за влизане в разпределението на медалите, последва драматична загуба от германски тандем.

В личната надпревара най-титулуваният ветеран на България зае второ място в личното в предварителната група, след загуба от щампиона на Германия.
В елиминациите имаше лош жребии и още в 3 кръг бе победен с 3:0 от китаец, който впоследствие стана световен шампион.

Караиванов участва и в две общи отчетни годишни събрания на „Суейтлиг клуб интернешънъл“, където е секретар на българската секция, и в „Международното общество на ветераните“, защото е вицепрезидент на организацията.
Определени бяха домакините за следващото световно първенство – Южна Корея 2026 година – и за европейския шампионат – Сърбия 2025 година.
В Рим Димитър Караиванов проведе работни срещи с представители на ветерански организации от Европа. Отправи покани за участие в предстоящите международни турнири в България, които ще се проведат през 2024 и 2025 година. На четири от тях домакин ще бъде  Момчилград.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *