Иззеха 66 000 кутии контрабандни цигари на Капитан Андреево

Нов живот

1 320 000 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 13.07.2024 г. на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представил документи за превозваната стока – картонени заготовки (листове) за производството на кашони и кутии от Турция за Франция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зони с подозрителна плътност в декларирания товар. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители откриват, че в палетите с картонените листове са укрити 66 000 кутии (1 320 000 къса) цигари с чужд бандерол. Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е 435 600 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

Последвайте ни и във Facebook

 

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Като вече няма „Булгартабак“ в България и няма производство на цигари, процъфтява контрабандата на цигари през границите на страната . Друго е по-важно кога ще бъде потърсена наказателна отговорност от един много известен български политик и да си получи заслуженото или всичко вече е отдавна забравено . Парите са прибрани, да му мислят контролните органи и журналистите които да отразяват събитията .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *