Езиковата и Св.Св.Кирил и Методий минават на едносменен режим на обучение от новата учебна година Общинският съвет в Кърджали прехвърля собствеността на Старата гимназия

Нов живот

На предстоящата юлска сесия общинският съвет в Кърджали трябва да гласува промяна в собствеността на Старата гимназия на ул. „Републиканска“. Четириетажната масивна сграда със застроена площ 1251 кв.м, предназначена за образование и едноетажната до нея със застроена площ 326 кв.м с предназначение за складова база, ведно с дворно място от 6130 кв.м ще се стопанисва от Основно училище „Св.Св.Кирил и Методий“. Там учениците и учителите ще посрещнат новата учебна 2024-2025 година.

В момента сградата се ремонтира усилено, за да е готова до 15 септември.

В същото време на Езикова гимназия “Христо Ботев“ се предоставя безвъзмездно за управление публичната общинска собственост на ул.“Генерал Чернозубов“ със застроена площ 3 657 кв.м, ведно с дворно място с площ 18 512 кв.м.

Ако общинският съвет подкрепи предложението на кмета, ще бъде решен въпросът с едносменното обучение на учениците от двете училища от началото на следващата учебна година.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *