Алековци се срещат с бизнеса след практика в Италия

Нов живот

На 16 юли, част от учениците, провели производствената си практика в град Римини, Италия взеха участие в кръгла маса с представители на местния бизнес.

Събитието уважиха Альоша Синабов – бизнесмен, председател на Българска стопанска камара – Кърджали, президент на Футболна Академия Арда 1924; Шенол Бекир- директор на  Общинска банка, филиал Кърджали; Лазар Попов – управител на „ГЛОБАЛ НЕТ КОНСУЛТ“ ЕООД.

Участниците представиха пред гостите дейностите, осъществени по време на мобилността им и предложиха интересни бизнес идеи за стартиране и развитие на селски туризъм в региона. Престоят им в Италия и различните професионални визити бяха вдъхновение за генерирането на идеи, които да заимстват и приложат на местно ниво.

Учениците дискутираха с предприемачите възможностите за изграждане на Еко комплекс „Green village”, който да бъде разположен в живописната местност до с. Лисиците край язовир Студен кладенец. Идеята е комплексът да се състои от реновирани стари къщи и еко ресторант, предлагащ традиционни ястия, приготвени от био продукти от собствена ферма. Предвижда се някои от атракциите на комплекса да са „Агрофитнес“, грижа за животните във фермата, участие в приготвянето и дегустация на традиционни родопски ястия, практикуване на занаяти.

Друга идея, която учениците споделиха, е за „Туризъм на преживяванията“- изграждане на еко селище „Eco adventure” в близост до с. Старейшино, община Кирково, което да предлага на посетителите различни атрактивни дейности – риболов, яздене на кон и магаре, трекинг и катерене, наблюдение на птици, фото сафари и други.

От своя страна представителите на бизнеса споделиха своя опит за развитие на успешен бизнес и дадоха ценни съвети на бъдещите предприемачи.

Реализираната дейност е част от проекта “Развитие и управление на агротуризъм”, иницииран от Професионална гимназия по икономика “Алеко Константинов” по програма Еразъм + , реализиран съвместно с партньорската организация Система Туризмо от град Римини, Италия.

Последвайте ни и във Facebook

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *