Туристическият информационен център вече работи на пълни обороти

  • Новосъздаденият интернет портал Visit Kardzhali се радва на интерес
  • Очаква се откриването на нов офис

Валентина ИВАНОВА

Макар и в непълен състав, новосформираният екип на Туристическия информационен център в Кърджали заработи на пълни обороти. Вече има положителни отзиви от страна на бизнеса за създадения портал Visit Kardzhali, създаден наскоро от общината. Маргарита Янева е единственият служител засега. Тя сподели пред „Нов живот“, че до момента само 8 хотела са се възползвали от безплатната регистрация в сайта, очакваме да се присъединят още частни обекти. И добави:

Трудно е да се съберат данните на всички хотели, къщи за гости и ресторанти, каквато е нашата амбиция. Изпратили сме писма-покани до собствениците, дори на сайта сме качили специален видеоклип, който указва начина на регистрация.

В портал се популяризират забележителностите в цялата област със снимки и описания, важни обекти с GPS-координатите им. Данните непрекъснато се обновяват.

Целта е порталът да дава богата информация не само на туристите, а и на кърджалийци за маршрути, забележителности, културни събития. Освен като официален сайт, Visit Kardzhali вече има профили в социалните мрежи. Сайтът позволява картата да бъде изтелена и туристът да следва маршрута офлайн.

Интегриран Гугъл мап насочва към полезни линкове към ж.п.гарата и автогарата, в помощ да хората, които не пътуват със собствен транспорт.

Сайтът вече е преведен на гръцки език, а обявите на бизнеса са публикувани на английски.

Туристическият информационен център привлича и доброволци. С тяхна помощ вече реализира акцията „Аз обичам Кърджали“ за почистване на екопътеката до крепостта Монек, облагороди двора на лагера в Широко поле, маркира маршрутите до връх Бездивен и от Райски изглед до пещерата Утроба. Започва поставянето на табели на туристическите забележителности – първата ще бъде монтирана на Каменната сватба.

Предстои отварянето на офиса на Туристическия информационен център на бул. „Беломорски“ №54, бл. „Младост“ 2 и назначаването на още служител, за да може да се разгърне дейността, която отдавна се очаква, както от предприемачите в бранша, така и от гражданите.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *