Семейният фестивал „Лятно театро 2024“ гостува на децата на Момчилград на 25 юли

Нов живот

На 25 юли за 15-ата Международна среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми!“ идва пътуващият фестивал Small Theatre Company, за да празнува заедно с деца и родители.
Фестивалната програма започва от 18:00 ч. в градския парк с анимацията със забавни игри за малки и големи, наречена „Лятна игротека“ на „Малка театрална компания“. Забавленията продължават с арт работилницата „Кукли от фермата“, в която децата заедно със своите родители ще развиват въображението си, като майсторят заедно кукли от зеленчуци.
Кулминацията на празника е шоуто със сапунени балони „Балон като слон“. Докато тече празничната програма, публиката може да разгледа и интерактивната изложба „Дигитално мастило“, в която картините оживяват, когато ги гледаш през таблет благодарение на технологични иновации като разширена реалност.
Тази година фестивалът “Лятно театро” отново е посветен изцяло на семейството, за да подчертае важната роля на пълноценно прекараното време с децата. Време, през което те имат нужда да получат цялото внимание на своите майки и бащи и което да им помогне в изграждането на емоционална интелигентност, добиването на увереност и по-бързото усвояване на нови умения през различни игрови модели.
Пътуващият фестивал „Лятно театро“ се организира от „Малка театрална компания“ – независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства и носител на приза за сценични изкуства с кауза на наградите на Артакция.
И тази година партньори на „Лятно театро“ са любимите на децата Кубети.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *