45-годишна е жената загинала в катастрофата по пътя за Маказа (Обновена) Двамата ранени са на 26 и 49 години

Нов живот

45-годишна жена е загинала при пътнотранспортно произшествие тази сутрин около 7,30 часа на главния за ГКПП „Маказа“ в района на село Загорско.

По първоначални данни 27-годишна водачка на „Фиат“ загубила контрол над управлението, колата се блъснала в мантинела, преобърнала  се и била ударена странично от движещ се отзад лек автомобил „БМВ“. Загинала 45-годишна пътничка във фиата, други двама пътници на 26 г. и 49 г. били прегледани в болницата в Кърджали.

Районът на мястото на произшествието е отцепен, движението се регулира от пътни полицаи, като се отклонява и в двете през гр.Джебел, село Слънчоглед, село Загорско.

Дежурна оперативна група от РУ-Момчилград извършва оглед. Досъдебно производство след пътнотранспортно произшествие на главния път след разклона за село Патица към Кърджали е образувано в РУ-Кърджали. По първоначални данни на 13 юли около 13 часа са се ударили товарен „Ситроен“, управляван от 64-годишен, „Фолксваген“ с 21-годишен водач и „Фолксваген“ с 26-годишен водач.

Трима са пострадали, които са настанени в болницата в Кърджали.

Екип на РСПБЗН-Кърджали извадил двама от пострадалите, обезопасил катастрофиралите автомобили, а след това почистил пътното платно. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Това съобщи Регионалният пресцентър на МВР

От Агенция „Пътна инфраструктура“ потвърдиха информацията, че временно движението по път I-5 Кърджали – ГКПП „Маказа“ в   участъка Садовица  – Загорско е ограничено и в двете посоки поради ПТП.

Трафикът се осъществява по обходен маршрут:  Кърджали – Джебел –  Загорско  и обратно.

Движението се регулира от „Пътна полиция“.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *