Благотворителна проява в София подкрепя Гърнатскине конаци край Момчилград Празник с кауза "Вкусните гозби и чудните песни на Филип Синапов" ще се проведе на 21 юли от 12 часа на фермерски пазар «Оборище»

Валентина ИВАНОВА

Филип Синапов е един от хората, които пазят и развиват българското и традициите в днешните трудни и често бездуховни времена. В подкрепа на неговото добро дело екипът на «Кулинарните фестивали на България» организира на 21 юли 2024 г., неделя, от 12 ч. Празник с кауза „Вкусните гозби и Чудните песни на Филип Синапов“ в София. Проявата ще се проведе на Фермерски пазар «Оборище», на Площад «Гина Кунчева», до Паметника на Левски.

Филип Синапов

Всички приходи ще бъдат дарени на Филип Синапов за довършването и развитиего на неговата Фолклорна къща-музей „Гърнатскине конаци“ край Момчилград. Там 26-годишният ентусиаст сбъдва своята мечта да събира, показва и разказва за чудните родопски обичаи, традиции, и занаяти, да пее и преподава хубавата българска фолклорна музика, да приготвя вкусните гърнатски и родопски гозби, завещани от неговото семейство и прадеди.

И той го прави – «Гърнатскине конаци» са кипящ център на българските традиции и наследство – нека помогнем на Филип да го довърши!

Филип е фолклорен изпълнител, владее и практикува няколко стари български занаята, предава своите знания и истории за родопската и българската битност на децата.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *